Náhled předního přebalu DVD

Byl jednou jeden... člověk   2. disk

Il Était une fois... l'homme, Francie, 1978

Režie: Albert Barillé

Hrají: Animovaný, Albert Barillé, Patrick Préjean, Josef Meinrad

Délka filmu: 4x26 minut

Formát obrazu: 4:3

Zvuk: stereo

Děj filmu: Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. Viz. předešlé úspěšné série:
"Byl jednou jeden objevitel", "Byl jednou jeden život" a "Byl jednou jeden vynálezce".

Byl jednou jeden... objevitel 1987
Byl jednou jeden... život 1986
Byl jednou jeden... vynálezce 1994
Epizody:
  1. Byla jednou jedna Země
  2. Člověk neandrtálský
  3. Člověk cromagnonský
  4. Úrodná údolí
  5. První říše
    V tomto díle seriálu poznáme krále Chammurapiho, který vládl starobabylonské říši, uvidíme jak vznikaly a zanikaly mezopotamská království. Seznámíme se také se zákeřnými Asyřany, kteří byli nazývání válečným národem. Uvidíme jak padlo krásné město Babylon a poznáme jednoho z největších válečníků lidské historie Alexandra Velikého, kterému se podařilo sjednotit do jedné velké říše Řecko a Persii, upadající Orient a sílící Evropu. Na těchto základech byla později vybudována Římská říše.
  6. Periklova doba
    V Athénách té doby vládne mladá demokracie a Perikles, v té době 45letý panovník definuje práva a povinnosti demokratického státu. Ve stejné době byl také podepsán mír s Persií a dokončena stavba Pantheon. Poznáme velké osobnosti jakými byli: Hipokrates, Euripides, Sofokles či Sokrates. Perikles později umírá na následky morové epidemie při obléhání Athén. Řecko je vyčerpáno nekonečnými válkami a na smrt odsouzený Sokrates raději vypije odvar z Bolehlavu. Jeho nástupcem se stává Platón. Po něm následuje Aristoteles, který vychovává malého Alexandra. A tak nejmoudřejší muž své doby Aristoteles utváří osobnost mladého chlapce, který se později stane největším dobyvatelem své doby.
  7. Římská říše
    Asi nejznámějším Římanem byl Julius Caesar. V tomto díle Caesar očekává příchod poraženého náčelníka Galů, nad nímž právě zvítězil. Ve velké římské říši se pořádají pro zábavu vládce a jeho poddaných zápasy v arénách. Aby byla zábava zajímavější, otroci bojují nejen mezi sebou, ale i proti hladovým šelmám. Pod vedením Maestra uvidíme budování prvních římských silnic, amfiteátrů, či termálních lázní. Budeme svědky Caesarova konce a poznáme dobu, ve které nás jen několik desítek let dělí od narození malého Ježíše, který bude označovat rok 0 naší doby. Příchod Krista a jeho ukřižování budou mít v dějinách lidstva následky nesrovnatelné s jakoukoliv jinou událostí.
  8. Šíření islámu
    Nacházíme se v době, kdy upadá římská říše a císař Konstantin se obrací na křesťanskou víru. Vzniká město Konstantinopol, v dnešní době jej známe pod názvem Istambul. Podíváme se také do života chudých kmenů nomádů a okusíme následky začínající války s Persií. Budeme svědky vzniku básní, které budou později nazvány Koránem a poznáme muže jménem Muhamed, který šíří v těchto končinách náboženství nazývané islám. V té době začínají do měst přicházet věřící, kteří chtějí přijmout víru v Alláha, a ti kdo byli dříve nepřáteli budou nyní bojovat společně, pod jedním praporem, za pět pilířů islámu - těmi jsou: víra, modlitba, půst, almužna a pouť do Mekky. Brzy k nim přibude také šestý pilíř a tím se stane svatá válka.
  9. Karlovci
  10. Doba Vikingů
  11. Stavitelé katedrál
  12. Marco Polo a jeho cesty
  13. Stoletá válka
  14. Renesance
  15. Španělské zlaté století
  16. Alžbětínská Anglie
  17. Zlatý věk spojených provincií
  18. Velké století Ludvíka 14
  19. Petr Veliký a jeho doba
  20. Století osvícenství
  21. Amerika
  22. Francouzská revoluce
  23. Jaro národů
  24. Ach, ta zlatá doba
  25. Bláznivá léta
  26. Byla jednou jedna země...a zítra ?

Rozhodně si prohlédněte další díly:

Byl jednou jeden... člověk 1
Byl jednou jeden... člověk 1
Byl jednou jeden... člověk 2
Byl jednou jeden... člověk 2
Byl jednou jeden... člověk 3
Byl jednou jeden... člověk 3
Byl jednou jeden... člověk 4
Byl jednou jeden... člověk 4
Byl jednou jeden... člověk 5
Byl jednou jeden... člověk 5
Byl jednou jeden... člověk 6
Byl jednou jeden... člověk 6

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.