Náhled předního přebalu DVD

StreetDance

StreetDance 3D, Velká Británie, 2010

Režie: Max Giwa, Dania Pasquini

Hrají: Rachel McDowall, Charlotte Rampling, Nichola Burley, Patrick Baladi, Eleanor Bron, Richard Winsor, George Sampson, Sianad Gregory, Ukweli Roach, Jennifer Leung, Teneisha Bonner, Kofi Aggyman, Danielle Lecointe, Hugo Cortes, Lex Milczarek, Frank Harper, Stephanie Nguyen, Brooke Miliner

Délka filmu: 95 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: DD 5.1 český, anglický

Titulky: české, české pro neslyšící

Vydal: Bonton

Děj filmu: Život Carly (Nichola Burley) připomíná pohádku. Chodí s charismatickým Jayem (Ukweli Roach) a jejich taneční skupina se právě probojovala do finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship. Pohádka ale končí ve chvíli, kdy Jay Carly skupinu opustí a všechny sny o taneční slávě se tak rychle začínají hroutit. Zlomená Carly bojuje ze všech sil, aby skupině i sobě dokázala, že k vítězství je může dovést i ona, nicméně po sérii nepříjemností a osobních porážek, mezi které patří i ztráta zkušebny, začíná o svých vůdčích schopnostech vážně pochybovat. Spása přichází v podobě učitelky baletu Heleny (Charlotte Rampling), která je fascinována schopnostmi a nadšením Carly a celé skupiny a nabídne jim, že mohou trénovat v luxusním studiu baletní akademie. Podmínkou ale je, že budou spolupracovat s jejími baletními tanečníky. Helena doufá, že Carlyino nadšení a vášeň pramenící ze street dance nakazí i její mladé svěřence před konkurzem do prestižního britského Královského baletu.
Na otázku, zda tyto dvě skupiny tanečníků najdou způsob, jak před finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship a před konkurzem do britského Královského baletu začít spolupracovat, odpoví historicky první 3D taneční film, který je inspirujícím a vzrušujícím výletem po britské scéně street dance, a který představí mimo jiné i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent – George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.