Náhled předního přebalu DVD

Čachtická paní

The Countess, Francie / Německo, 2009

Režie: Julie Delpy

Hrají: Julie Delpy, Daniel Brühl, William Hurt, Nikolai Kinski, Anamaria Marinca, André Hennicke, Frederick Lau, Anna Maria Mühe

Délka filmu: 96 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: DD 5.1 český, anglický

Titulky: české

Vydal: HCE

Děj filmu: Uherská šlechtična Erzebet Bathory je bohatá, obdivovaná… a obávaná. Její krása je údajně draze vykoupena krví nesčetných nevinných obětí, v níž se koupe, aby si uchovala svěžest mládí! Kam až je ochotna zajít pro lásku a kde leží hranice mezi pravdou a mýtem?

Erzebet Bathory byla bezpochyby výjimečnou ženou, protože její osud ani po stovkách let nedává lidem spát. Juraj Jakubisko je přesvědčen, že všichni ti, kteří ji označují jako nejkrutější ženu v historii, nemají pravdu a natočil kvůli tomu i svoji verzi Bathory (2008), kde se hraběnka stala takřka nevinnou obětí nešťastných okolností.
Francouzská herečka a režisérka Julie Delpy by svým filmem The Countess měla potěšit všechny ostatní, tedy příznivce krvavých historek o bezcitné upírce, která se kvůli kráse koupala v lidské krvi a nepohodlné sloužící odstraňovala jako na běžícím páse, až si díky tomu vysloužila zápis v Guinessově knize rekordů.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.