Náhled předního přebalu DVD

Chlapec v pruhovaném pyžamu

The Boy in The Striped Pyjamas, Velká Británie / USA, 2008

Režie: Mark Herman

Hrají: David Thewlis, Vera Farmiga, Rupert Friend, Asa Butterfield, Jack Scanlon

Délka filmu: 103 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: DD 5.1 anglický, maďarský, ruský

Titulky: české, slovenské, anglické, maďarské, ruské, hebrejské, litevské, lotyšské, estonské

Vydal: MIRAMAX

Proč chodíš pořád v pyžamu? A jakou hru tu hrajete s těmi čísly? Pozoruhodný pohled na události druhé světové války a na holocaust.

Děj filmu: Osmiletý Bruno žije v Berlíně a druhá světová válka se ho tedy bezprostředně nedotýká. Otcova nová funkce, velitel koncentračního tábora, není v té době hanbou, ani Brunova matka netuší, co přesně je její náplní. Přestěhují se tedy na venkov a při svých výpravách do okolí se Bruno na jakési farmě seznámí s novým kamarádem, chlapcem Shmuelem, který je ale stále za plotem s ostnatým drátem. Mezi stejně starými chlapci vznikne přirozené kamarádství, ale okolnosti přecijen směřují ke ztrátě nevinného pohledu na svět a k silnému dramatickému finále.
Historický příběh ukazuje válku z pohledu nevinného dítěte. Je však možná silnější, než „realistické“ snímky s osobními souboji na život a na smrt. Režisérem tohoto komorního příběhu je Mark Herman, jehož nejznámější filmy Odpískáno a Tichý hlas byly nominovány na ceny BAFTA v kategorii nejlepší scénář. Představitelem otce je britský herec David Thewlis, známý jako profesor Lupin z Harryho Pottera. Vnímavou matku hraje Vera Farmiga (Dveře dokořán, Skrytá identita), za svou roli získala v roce 2008 cenu British Independent Film Award. Mladého nacistického poručíka ztvárnil Rupert Friend (Pýcha a předsudek).

Bonusy: Vystřižené scény, Audiokomentář, Přátelství mimo ploty

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.