Náhled předního přebalu DVD

Císařův pekař       
        Pekařův císař

ČR, 1951

Režie: Martin Frič

Hrají: Jan Werich, Marie Vášová, Nataša Gollová, Bohuš Záhorský, Jiří Plachý, Zdeněk Štěpánek, František Filipovský, František Černý, Václav Trégl, Vladimír Leraus, Miloš Nedbal, Lubomír Lipský, Theodor Pištěk, Josef Kemr, Josef Kemr, Miloš Kopecký, Josef Hlinomaz, Věra Chytilová

Délka filmu: 80 + 64 minut

Formát obrazu: 4:3 barevný

Zvuk: DD 2.0 český

Titulky: české pro neslyšící, anglické

Vydal: Filmexport Home Video

Dvojdílná historická komedie o stárnoucím císaři Rudolfovi II. a pekaři Matějovi v podání Jana Wericha.

Děj filmu: Příběh filmu nás zavádí do Prahy na císařský dvůr Rudolfa II. Císaře však víc než vladaření zajímá umění, krásné ženy a alchymistická dílna. Ze všeho nejvíc touží objevit elixír mládí a najít legendárního Golema. Zatímco se věnuje svým zálibám, nejvyšší dvořané v čele s komořím Langem se spojí s Rudolfovým bratrem Matyášem, který usiluje o jeho trůn. Díky nechtěné záměně se úlohy vladaře ujme pekař Matěj Kotrba, který je císaři velmi podobný, jen je o 25 let mladší. Ten si poradí s proradnými dvořany, vydá užitečná nařízení a Golemovu sílu využije pro blaho všech.

Bonusy: Slovo historika, fotografie, biografie a filmografie, soudobá dokumentace, soudobá dokumentace na DVD-ROM, festivaly a ocenění, rozhovory.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.