Náhled předního přebalu DVD

Dědeček automobil
a
Daleká cesta

České filmy, 2005 (1956, 1949)

Režie: Alfréd Radok

Hrají:
  1. Raymond Bussi´eres, Ginette Pigeon, Luděk Munzar, Radovan Lukavský, Jiří Sehnal, Josef Hlinomaz,...
  2. Blanka Waleská, Otomar Krejča, Viktor Očásek, Zdeňka Baldová, Eduard Kohout, J. O. Martin, Josef Chvalina, Anna Vaňková, Jiří Plachý, Saša Rašilov, Jiří Spirit, Rudolf Deyl,...

Délka filmu: 91 a 99 minut

Formát obrazu: 4:3

Zvuk: DD 2.0 český

Titulky: anglické, české pro neslyšící

Vydal: Filmexport Home Video

Děj filmu:
  1. Tento film o lásce jednoho Čecha k benzinovým motorům a sličné Francouzce, se odehrává někdy mezi lety 1895, kdy se v Mladé Boleslavi v továrnách Laurina a Klementa zrodila první motorka a 1905, kdy jejich auto vyhrálo závod De Gailon. Vtipně se v něm vypráví o nesnadných počátcích motorizace u nás i ve světě. Je to nejen veselá komedie, v níž Luděk Munzar a Josef Hlinomaz dobývají francouzské silnice a srdce tamních dívek, ale také hraný dokument o vynálezcích, jejich fantastických úspěších a prohrách.
  2. Po odtržení Sudet se začínají i v Československu objevovat známky agrese proti Židům. Okupace a vznik protektorátu diskriminační sankce ještě drasticky rozšíří. Tragická doba je líčena na pozadí osudů rodiny Kaufmannových a mnohých dalších, kteří ztratili svá práva a svobodu a byli umístěni v terezínském ghettu, kde se některým podařilo dočkat konce války, ale odkud tisíce jiných byly deportovány do vyhlazovacích tábor.

Bonusy: Slovo historika, Fotografie, Biografie a filmografie, Soudobá dokumentace, Festivaly a ocenění

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.