Náhled předního přebalu DVD

Sněhurka a sedm trpaslíků

Snowhite, USA, 1937

Režie: David Hand

Hrají: Animovaný

Délka filmu:83 minut

Rozlišení: 1080p 16:9 / 4:3

Zvuk: DTS 7.1 HD anglický, DD 5.1 DEHT český, slovenský, anglický, maďarský, hebrejský, bulharský, chorvatsaký, rumunský

Blu-ray Disc

Titulky: české, slovenské, anglické, maďarské, hebrejské, bulharské, chorvatské, slovinské, rumunské, litevské, lotyšské, estonské

Vydal: Forum Home Entertainment s.r.o

Děj filmu: Sněhurka a sedm trpaslíků Walta Disneyho - nejoblíbenější pohádka filmové historie a první celovečerní animovaný film všech dob, vychází v restaurované podobě a se spoustou dosud neuveřejněných záběrů a bonusů na DVD a Blu-Ray.
Filmová klasika plná úžasných postav a nezapomenutelné hudby, získala v roce 1939 – přesně před 70ti lety, jednou velkou a sedm malých sošek Oskara.
„Zrcadlo, zrcadlo, řekni, kdo je na světe nejkrásnější?“ ptá se den co den Královna ve své komnatě. Jednoho dne zrcadlo odpoví, že tou nejkrásnější ze všech je Sněhurka, Královnina nevlastní dcera. Aby unikla pomstě žárlivé Královny, musí Sněhurka, krásná a hodná princezna, uprchnout do hlubokých temných lesů. Nalezne malou chaloupku, kde žije sedm trpaslíků - Kejchal, Brumla, Klimba, Stydlín, Hopla, Doktor a Šmudla – a začne u svých sedmi nových přátel hospodařit. Zlá Královna jí přesto vypátrá a převlečená za stařenku podá Sněhurce jablko napuštěné jedem a kletbou věčného spánku. Zachránit ji může jen polibek z opravdové lásky...
Klasická pohádka o dobru, zlu, přátelství a lásce baví děti i dospělé více než 70 let. Přesně před tolika lety měl tento první celovečerní animovaný snímek filmové historie, na kterém pracovalo téměř 750 výtvarníků, premiéru v kinech, o rok později se představil i v tehdejším Československu.
Pohádku o Sněhurce z dílny bratří Grimmů Walt Disney přeci jen trochu upravil. Soustředil se především na úlohu malých kamarádů, kteří pomohou princezně v nejtěžších chvílích. Na rozdíl od literární předlohy, kde jsou trpaslíci jeden jako druhý, Walt Disney trpaslíky „zlidštil“, když každému přidělil jasně definovaný charakter. Trpaslíci se tak stali vzorem přátelství různých osobností, které však dokáží v kritické chvíli společně táhnout za jeden provaz. Společná, nezištná pomoc „malých hrdinů“ hodné princezně se také stala hlavní myšlenkou celého filmu.
Sněhurku vychází v renovované podobě a s rozšířeným obrazem Diamantová edice, která v jednom balení obsahuje Blu-Ray disk s fimem, Blu-Ray disk s bonusy a DVD disk s filmem.

BONUSY: HRY A AKTIVITY:

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.